HANDELSVILLKOR

Dessa handelsvillkor gäller när du gör ett köp på molo.se, då det därmed ingås ett avtal mellan dig som privatperson och Molo A/S med CVR.nr. 27229166 på adressen Rentemestervej 49B, 2400 København NV, Danmark ("Molo", "oss" eller "vi").


Obs! Vår returadress är:

 

Molo A/S
Traneholmvej 2
2680 Solrød Strand
Danmark


Har du generella frågor eller behov av hjälp är du alltid välkommen att skicka ett e-postmeddelande till webshop@molo.se eller ringa telefonnummer +46 101-38 86 77. Vi är tillgängliga via telefon måndag till torsdag mellan kl. 08.30-15.30 och fredag kl. 08.30-15.00.


PRISER

Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar moms och avgifter.

 

Observera att vissa banker lägger till en valutaavgift på köp i vår webbshop eftersom vi har ett danskt bankkonto. Denna avgift krävs av banken och vi kan inte återbetala den. För ytterligare information, kontakta din bank.

 

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna från dag till dag utan tidigare samtycke.

 

Vid prisfel är vi inte förpliktade att leverera den aktuella produkten till det felmärkta priset om priset är uppenbart felaktigt och du rimligtvis borde ha upptäckt detta.


BOKNING

Vid försening, restordrar eller utsålda varor strävar vi efter att informera dig så snabbt som möjligt om situationen och vad vi kan göra i sådana fall, exempelvis ge dig återbetalning eller hjälpa dig att hitta en motsvarande vara.

 

Vi kan även avvisa din order helt eller delvis om du har lämnat felaktig information i kassan, om vi misstänker bedrägeri eller fusk, eller på grund av tekniska problem eller liknande. I sådana fall kommer vi att informera dig så snabbt som möjligt.


BETALNING

Du kan använda följande betalningsalternativ:


- VISA/VISA Electron
- MasterCard
- Maestro
- Amex
- Klarna


Din betalning genomförs på en säker och krypterad anslutning, vilket gör att dina betalningsuppgifter inte är tillgängliga för oauktoriserade tredje parter. Vi garanterar att vi inte sparar dina betalningsuppgifter på vår egen server eller har tillgång till dem vid något tillfälle.


Om du betalar med ett internationellt betalningskort reserveras beloppet omedelbart. Pengarna reserveras på ditt kort eller konto tills vi drar beloppet när vi skickar varan från vårt lager, eller när pengarna friges enligt avtal med din kortutgivare. Du kan läsa mer om reglerna för ditt specifika kort hos din kortutgivare.


Vi tar inte ut några kortavgifter.


Om du betalar med Klarna har du möjlighet att betala 30 dagar efter att vi skickat varorna, och vi överlåter vår insamling och indrivning av ditt köp till Klarna Bank AB. Klarna skickar betalningsuppgifterna till dig i form av ett inbetalningskort, så att du kan betala direkt till dem. Kontakta Klarnas kundservice om du vill ha mer information eller har frågor angående din betalning. Du kan hitta mer information på klarna.se.


LEVERANS

Vi använder PostNord för leverans till Sverige. Du kan få paketet levererat till en PostNord paketbox eller en postombud nära dig för 49 kr. Du väljer själv vilken lösning som passar dig bäst när du slutför beställningen.


Vi erbjuder gratis leverans på alla beställningar över 800 kr.


Vi strävar efter att skicka alla beställningar så snart som möjligt och i den ordning de inkommer. Vår vanliga leveranstid är mellan 2-4 arbetsdagar, men det kan ta längre tid under hektiska perioder. Om din beställning inte har skickats inom 5 arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss.


När din beställning är packad och skickad från vårt lager får du en e-postbekräftelse om att din beställning har skickats, tillsammans med din faktura och track-and-trace-detaljer. När din beställning har kommit till transportörens distributionscenter får du ett SMS och en e-postbekräftelse om när leveransen kommer att ske, och sedan igen när ditt paket är klart för avhämtning. Om det inte finns plats på leveransstället flyttas paketet till närmaste leveransställe, och du får information om detta.


ÅNGERRÄTT

Som kund har du en ångerrätt på 30 dagar när du handlar hos oss.


Ångerrätten upphör att gälla 30 dagar efter att du har mottagit dina varor. Om du har beställt flera olika varor i en och samma beställning, men de levereras separat, gäller ångerrätten från och med dagen då du mottog din sista vara.


Ångerrätten innebär att du har 30 dagar från det att du mottar din vara att meddela oss att du ångrar ditt köp. Du kan skicka ett mail till webshop@molo.se eller använda Konsumentverkets ångerblankett, men det är inte obligatoriskt.


Om du returnerar varorna utan att meddela oss om att du vill utnyttja din ångerrätt, kommer vi att kontakta dig för en förklaring.


Du kan inte ångra ditt köp genom att vägra att ta emot varan utan att samtidigt meddela oss.


Om du har köpt flera varor hos oss har du möjlighet att returnera en eller flera av varorna, även om de köptes i samma beställning. Observera att vi inte står för fraktkostnaderna när du ångrar en del av ditt köp.


RETURNERING

Om du ångrar köpet av en vara ber vi dig fylla i den medföljande retursedeln och skicka tillbaka varan till Molo A/S, Traneholmvej 2, 2680 Solrød Strand, utan onödig fördröjning och senast 14 dagar efter att du har meddelat oss att du ångrar ditt köp.


Om den sista dagen för ångerrätten infaller på en helgdag, en lördag, söndag, nationaldag, den 24. december eller den 31. december förlängs ångerrätten till nästa vardag. Tidsfristen anses vara uppfylld om du returnerar varorna inom 14 dagar.


Om du har förlorat retursedeln kan du ladda ner den här.


Vänligen lägg med returformuläret tillsammans med den eller de varor du önskar returnera och skicka tillbaka varorna till oss med den medföljande returetiketten. På din returetikett står det angivet vilken leveranstjänst paketen ska skickas med. Var vänlig och be om kvitto när paketen lämnas in. Kvittot är ditt bevis på att paketen har lämnats in.


Observera att vi tar ut en retur- och hanteringsavgift på 49 kr när du använder returetiketten, oavsett antalet returnerade varor.


Om du inte vill använda den förbetalda returetiketten kan du arrangera frakt med ett fraktbolag efter eget val. Observera att du ansvarar för alla fraktkostnader, og vi accepterer kun pakker, der sendes direkte til vores lager på følgende adresse: Molo A/S, Traneholmvej 2, 2680 Solrød Strand, Danmark. Undvik därför att skicka paket med postförskott, till ombud eller utan leverans eftersom dessa kommer att returneras obesiktade.


Om du önskar byta en vara till en annan storlek eller ett annat produkt, vänligen gör en ny beställning på vår hemsida och returnera de ursprungligen mottagna varorna inom 30 dagar.


Det är tyvärr inte möjligt att returnera varor köpta på vår webbshop i våra fysiska butiker.


VARANS SKICK VID RETURNERING

För att få tillbaka hela beloppet vid returnering bör du prova varan på samma sätt som du skulle ha gjort i en fysisk butik. Om varan har förlorat värde på grund av att du har använt den på ett sätt som inte var nödvändigt för att bedöma dess art, egenskaper och funktion, kan du endast få en del av beloppet tillbaka. Återbetalningen beror på varans handelsmässiga värde, och i vissa fall kan det innebära att endast fraktkostnaderna återbetalas.


Vi uppmanar dig därför att returnera varorna i samma skick som du mottog dem. Det innebär att varorna inte får vara skadade, smutsiga, tvättade, ändrade eller använda (mer än att ha provat dem) och att alla prismärken och etiketter är intakta om du vill vara säker på att få tillbaka hela beloppet.


ÅTERBETALNING

Om du ångrar ditt köp kommer du att få en fullständig återbetalning. Om varan har ändrat värde kommer vi att dra av den summa som du är ansvarig för.


Vi kommer att återbetala alla betalningar från dig, inklusive fraktkostnader, inom 14 dagar från den dag då vi får meddelande från dig om att du ångrar ditt köp. Detta gäller dock inte i följande fall:

 

- Om du endast ångrar en del av din beställning kommer vi inte att återbetala eventuella fraktkostnader.
- Om du har valt en dyrare leveransmetod än den vi erbjuder kommer du inte att få mellanskillnaden tillbaka.

 

Återbetalningen kommer att ske via samma betalningsmetod som du använde vid köpet, om vi inte har kommit överens om något annat.


Vi kan hålla inne med återbetalningen tills vi har mottagit varan, om du inte kan visa oss dokumentation på att du har skickat tillbaka den.


REKLAMATIONSRÄTT

När du handlar hos oss som kund gäller köplagens regler. Det innebär att du har en reklamationsrätt i 24 månader från det att du mottog varan.


Om din reklamation är berättigad innebär det att du antingen kan få varan lagad, utbytt, pengarna tillbaka eller en rabatt på priset, beroende på den specifika situationen.


Du kan reklamera genom att kontakta oss inom rimlig tid efter att du upptäckt felet. Om du kontaktar oss inom 2 månader efter att du upptäckt felet kommer din reklamation alltid att vara giltig. Vid frågor om fraktskador bör du omedelbart informera oss.


Vi ber dig att så detaljerat som möjligt beskriva problemet och eventuellt skicka bilder på felet. Om vi behöver undersöka varan ska den skickas till:


Molo A/S
Traneholmvej 2
2680 Solrød Strand


Varan ska skickas i lämpligt emballage.


Om reklamationen är berättigad kommer vi naturligtvis också att återbetala dina rimliga och nödvändiga fraktkostnader. Spara därför kvittot.


KLAGOMÅL

Om du som kund vill klaga på ditt köp ska du kontakta oss på webshop@molo.se. Om vi inte lyckas hitta en lösning kan du skicka in ett klagomål till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige, Box 174, 101 23 Stockholm, via klageportalen för Allmänna Reklamationsnämnden.


Har du adress i ett annat EU-land än Sverige kan du lämna in klagomål till EU-Kommissionens onlineklagoportal här: https://ec.europa.eu/odr. Vid inskickande av klagomål ska du ange vår e-postadress: webshop@molo.se.


PERSONDATAPOLITIK

För att du ska ingå i ett avtal med Molo A/S och kunna handla på vår hemsida behöver vi följande uppgifter om dig:


- Ditt namn
- Din adress
- Din leveransadress
- Din e-postadress
- Ditt telefonnummer
- IP-adressen du handlar från


Uppgifterna sparas i 5 år från slutet av bokföringsåret som uppgifterna gäller, enligt bokföringslagens §10. Efter detta raderas uppgifterna.


Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna leverera varan till dig och för att kunna hantera förfrågningar relaterade till ditt köp.


Vi överför endast dina personuppgifter till våra transportörer i samband med leverans. Vid behov överför vi personuppgifter till relevanta leverantörer som lagrar och behandlar data. Dessa företag behandlar endast uppgifterna på vår uppdrag och får under inga omständigheter använda dem för egna ändamål.


Vi samarbetar endast med databehandlare inom EU eller i länder som kan ge dina uppgifter adekvat skydd.


Molo delar inte, säljer inte eller på något sätt gör dina personuppgifter tillgängliga för andra tredje parter.


Vi använder endast din e-postadress som en del av genomförandet av din beställning. Om du vill ta emot vårt nyhetsbrev krävs särskilt samtycke från dig. Se vår privatlivspolicy för ytterligare information.


Den ansvarige för insamling, behandling och användning av dina personuppgifter på vår webbshop är Molo A/S, Rentemestervej 49B, 2400 Köpenhamn NV, CVR nr. 27229166.


Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi behandlar om dig. Om du anser att uppgifterna är felaktiga har du rätt att få dem rättade. I vissa fall har vi skyldighet att radera dina personuppgifter om du begär det. Det kan till exempel vara om dina uppgifter inte längre är nödvändiga för det syfte vi skulle använda dem till. Du kan också kontakta oss om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med lagstiftningen.


ÅNGERBLANKETT

Detta formulär fylls i och returneras endast om ångerrätten gäller.

___


Till: Molo A/S, Traneholmvej 2, 2680 Solrød Strand, webshop@molo.se


Jag meddelar härmed att jag önskar åberopa ångerrätten i samband med mitt köpsavtal om följande varor:


Beställt den:
Mottaget den:
Kundens namn:
Kundens adress:
Kundens underskrift:
Datum:

___

 


Handelsvillkoren är senast uppdaterade d. 01.06.2024.