EKOLOGISKA BARNKLÄDER HOS MOLO
Molo är GOTS-certifierade och erbjuder därför ekologiska barnkläder som lever upp till de strängaste sociala och miljömässiga kraven genom hela framställningsprocessen av våra kläder.

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är värdemässigt den anrikaste certifieringen av ekologiska textiler. GOTS-certifikatet garanterar att produkten är helt ekologisk – från jordbruket, där bomullsfrön blivit planterade, till att vi håller den färdiga produkten i handen.

Vid köp av ekologiska barnkläder från Molo, som är GOTS-certifierade, garanterar vi dig hållbarhet på högsta nivå och att varan är producerad utan onödigt bruk av kemikalier, samt med största omtanke för miljö, vår planet – och våra barn.

GOTS betyder ekologiskt och socialt ansvar.
Shoppa vårt ekologiska utbud här
EKOLOGISKT KAN VISST VARA FÄRGGLATT
Molo har varit i modebranschen i många år och vi har märkt att många förknippar ekologiskt med färglösa eller neutrala barnkläder. Så behöver det inte vara. Det går att vara ekologisk och färgglad – det är vi på Molo! At være økologisk kan sagtens være farverigt - det er vi her hos Molo! Vi har gjort en liten film, där vi förklarar mer om Molos GOTS-certifiering och utformningen av färgglada ekologiska barnkläder.
VAD BETYDER GOTS-CERTIFIERINGEN?
GOTS-märkningen definierar kvalitetssäkring på högsta nivå inom miljö och sociala normer i hela försörjningskedjan för textil- och klädproduktion. Den omfattar allt från jordbruk, skörd, produktion, bearbetning och tillverkning, till förpackning och branding.

Global Organic Textile Standard (GOTS) garanterar att 95% av fibrerna i klädesplagget är ekologiska och naturliga. De resterande 5% kan t.ex. vara knappar eller dragkedjor som är framställda av hållbart eller återvunnet material.

GOTS gör inte bara skillnad för dig som konsument, utan säkerställer också bra och ordentliga arbetsförhållanden för bönder och sömmerskor med rätt till fackförening och en lön som går att leva på – inte bara en minimilön, utan en levnadslön.

GOTS betyder också att kläderna är fria från skadliga kemikalier. De kemikalier som används får inte vara giftiga, cancerframkallande, hormonstörande eller miljöbelastande.

Läs mer om GOTS-certifiering här.
Shoppa GOTS-certifierade barnkläder
MOLO TAR ANSVAR
- Både för våra kunder men också för vår gemensamma värld.

Genom att vara ekologisk tar Molo del av FNs 17 globala mål för hållbar utveckling, som ämnar att säkerställa bättre hälsa för alla och en mer hållbar ekonomisk tillväxt.

Under de senaste åren har mer fokus lagts på den miljömässiga belastningen som produktion av kläder medför. Det är därför väldigt positivt med en certifiering som GOTS som visar att varan är ekologisk samtidigt som den är producerad under hållbara och ansvarsfulla förhållanden.

När man producerar ekologiskt skyddas människors, växters samt djurs hälsa eftersom ekologiskt jordbruk drivs på ett sätt som minimerar miljöpåverkan och förbjuder användning av giftiga kemikalier och bekämpningsmedel som kan hamna i marken, luften och vattnet.
Shoppa ekologiska barnkläder
HUR SER JAG OM EN PRODUKT ÄR GOTS-CERTIFIERAD?
GOTS är en spårbar ekologisk produktmärkning där varje steg i produktionsprocessen måste certifieras – från skörden av fibrerna till tillverkningen av kläderna. Om ett företag är GOTS-certifierat, precis som Molo, kan du hitta det i den offentliga GOTS-databasen.

Du kan känna igen GOTS-märket i form av en vit liten skjorta med en grön ring. Var uppmärksam på att en produkt inte behöver vara GOTS-certifierat bara för att något är ekologiskt.

På Molos hemsida kan du se om varje produkt är GOTS-certifierad genom att uppmärksamma att GOTS-märket visas på produktbilden och att certifieringen nämns i produktbeskrivningen. Klädesplagget bär även en GOTS-tagg med ett referensnummer på prislappen.

Molo är GOTS-certifierat och fortsätter vara färgglada!
Shoppa her