BRA KVALITET OCH HÖG PRODUKTSÄKERHET
Hos Molo hittar du kläder som är certifierade med Oeko-Tex Standard 100 - världens ledande hälsomärkning av textilier.

Oeko-Tex Standard 100 är en erkänd märkning som garanterar att produkterna är testade och godkända utifrån de krav som internationella Oeko-Tex föreningen ställer på hälsosamma tyger och kemikalier i textiler. Endast de produkter som uppfyller kraven får tillåtelse att bära certifieringen.

Vid köp av Oeko-Tex Standard 100-certifierade kläder till dina barn, kan du vara helt säker på att kläderna är fullständigt fria från skadliga och allergiframkallande kemikalier.

Shoppa Oeko-Tex-certifierade kläder här
VAD ÄR OEKO-TEX STANDARD 100-CERTIFIERING?
Oeko-Tex Standard 100 är en global produktmärkning som bidrar till en hög och effektiv produktsäkerhet, så att du som använder produkterna kan vara säker på att de inte innehåller ohälsosamma kemikalier.

Oeko-Tex-föreningens kriterier och gränsvärden är oftast hårdare än nationell standard och det ställs alltid samma krav på produkterna oavsett vilket land de produceras och analyseras i. Med en omfattande produktkontroll och regelbundna besök hos textilproducenterna säkrar Oeko-Tex ansvarsfull användning av kemikalier.

Textiler som är i direkt kontakt med kroppen har ännu striktare krav. Det strängaste kravet har de textiler som används till baby och småbarn upp till 3 år.

Förutsättningarna för att uppnå Oeko-Tex Standard 100-certifiering är att alla delar av ett plagg uppfyller kraven. Allt från tyg, sytråd och tryck, till tillbehör såsom knappar, dragkedjor, nitar m.m. testas fullt ut.

Oeko-Tex-föreningen justerar dessa krav löpande, så de överensstämmer med den senaste kunskapen om skadliga kemikalier och produktion av textilprodukter.

Du kan läsa mer om Oeko-Tex Standard 100-certifiering här.
Shoppa kläder med Oeko-Tex-certifiering
HUR KAN JAG SE OM EN PRODUKT ÄR OEKO-TEX STANDARD 100-CERTIFIERAD?
Det är endast produkter som uppfyller Oeko-Tex Standard 100 krav som får tillåtelse att bära märket.

Hos Molo kan du via hemsidan se på varje vara om produkten är Oeko-Tex-certifierad genom att märket framgår på produktbilden och certifieringen är nämnd i produktbeskrivningen. Plagget bär också ett märke med en Oeko-Tex Standard 100-logo, samt ett referensnummer på prislappen.
Shoppa här
MOLO OCH HÅLLBARHET
För oss på Molo är det viktigt att de produkter som kommer i kontakt med våra barns hud är fria från ohälsosamma kemikalier. Det är också viktigt att våra kläder är producerade på ett sätt som belastar miljön på minsta sätt möjligt.

Som varumärke strävar vi alltid mot en bättre hållbarhetsprofil och vi arbetar ständigt för att överträffa oss själva. Det är väldigt viktigt för Molo att vi tar ledning när det gäller hälsosamma textiler samt värnar om vår gemensamma planet.

Vi är därför också GOTS-certifierade, vilket betyder att vi erbjuder ekologiska barnkläder som lever upp till stränga sociala och miljömässiga krav i hela framställningsprocessen av våra kläder.

Läs mer om GOTS