Molo får Oeko-Tex certificering


Som en del i en långsiktig strategi att vidareutveckla Molos hållbara produktion och färdiga produkt, kan Molo med stor glädje avslöja, att alla Molos ikoniska all over tryckta jerseytyger kommer, från och med kollektionen för vår/sommar 2016, att vara certifierade i enlighet med den globala Oeko-Tex Standard 100.

 

Oeko-Tex är världens ledande hälsomärkning av textilier, som alla är testade och godkända av den internationella Oeko-Tex Associations stränga krav på innehållet av kemiska ämnen, som kan – eller misstänks kunna- skada kroppen. Molo har certifierats till produktklass 1, vilket är den strängaste av produktklasserna, eftersom det gäller textilier som kommer nära inpå huden hos mycket små barn.

 

För Molos VD Mogens Jepsen har Oeko-Tex certifieringen länge varit högt på önskelistan: "Ansvar är långt ifrån ett främmande koncept för oss, och vi arbetar redan i hög grad med hållbart mode, och har gjort i lång tid, men det har varit viktigt för oss att få Oeko-Tex Standard 100 certifieringen, eftersom det bidrar till att ge konsumenterna en försäkran om och inte minst ett förtroende för att de produkter de köper av oss inte innehåller skadliga ämnen och kemikalier".

  

Redan nu utgör Molos all over tryckta jerseyvaror en stor del av kollektionen och för Molos konsumenter kommer det betyda att de sedan december 2015 nu kan handla Oeko-Tex certifierade blusar, t-shirts, leggings, klänningar, underkläder, accessoarer och filtar för både junior och barn med gott samvete.

 

"Men vi kommer inte att sluta här. Vi vill bidra till en fortsatt hållbar produktion och har starka intentioner om att säkerställa att ännu fler produktgrupper kommer att ingå i framtiden", säger VD Mogens Jepsen. 

 

 

Se flera looks