Molo's ytterklädersfilosofi


Vattentäthet: Det är viktig att barnet inte blir blött när det är ute och leker. Därför är alla utsatta sömmar i våra ytterkläder tejpade. Vattentätheten i våra tyger ligger dessutom på en mycket hög nivå för barnklädesmarknaden. Vill du veta mer om hur vattentäthet (vattenpelare) definieras så se längst bak i häftet.

andningsförmåga: I dessa tider, med klimatförändring, kan vi uppleva både kalla, men också mycket milda vinterdagar. Då spelar barnets kläder en viktig roll för att hålla dem torra och varma. Inte minst viktig är andningsförmågan i plagget som gör att kroppens svett/fukt snabbt transporteras ut och inte stannar inne i kläderna och gör barnet kallt. Därför har vi noga valt ut tyger som har mycket hög grad av andningsförmåga som transporterar ut den fukt som uppstår inifrån. Men vi stoppar in där. för vad hjälper det om yttertyget har hög andningsförmåga om inte fodret och vadderingen har det? Vi har valt att använda fleece och vaddering som ger barnet extra värme och som är av mycket hög kvalitet och har hög andningsförmåga. Se mer information längst bak i häftet.

Vikt/smidighet/slitstyrka: Dessa tre parametrar hänger tätt ihop. Hos Molo prioriterar vi också vikten på materialet när vi designar våra overaller och jackor mm. Det gör vi av hänsyn till barnet för att försäkra oss om att plagget inte tynger barnet med sin vikt. För oss är det viktigt att största möjliga smidighet uppnås vid användning i barnets lek och idrottsutövande. själva designen i sig, med tygskärning- ar som följer kroppen, är också gjord på ett sätt som gör det smidigt för barnet att röra sig i. Dessutom prioriterar Molo mjuka och komfortabla kvaliteter i valet av tyger. Den optimala slitstyrkan sätts ofta ned i samband med att man väljer mjukare tygvarianter och normalt sett är tyger med hög slitstyrka väldigt tunga. Hos Molo har vi dock genom teknisk forskning hittat en mycket bra balans mellan slitstyrka och lätthet i ytterplagget som ger barnen maximal smidighet och flexibilitet vid användning.

Isolering: fodret är avgörande för hur varmt och hur isolerande ytterkläderna upplevs. Hos Molo använder vi det bästa och mest välkända isolerings- material, 3mtm thinsulatetm. Detta isoleringsmaterial är känt för sin fina mikrofiberstruktur. Det betyder att 3mtm thinsulatetm är bättre på att hålla värme, sam- tidigt som det är ett lätt material med bra andningsförmåga, vilket gör att man kan skapa funktionella ytterkläder som är mer behagliga och lättare att röra sig i.

Synlighet: alla Molo’s ytterkläder är säkra med hänsyn till hur synligt barnet är som bär våra plagg. Vi arbetar med en reflexpiping vid sömmarna och med Molo’s mycket effektiva, karakteriska stjärnreflex på kläderna så syns barnen på ett otroligt långt avstånd i trafiken. En stor och viktig fördel under de mörka höst och vintermånaderna.

Säkerhet: alla Molo’s ytterkläder är designade i överrensstämmelse med EU’s säkerhetsstandard DS/en 14682 och lever upp till de säkerhetskrav och regler som existerar inom barnkläder i europa. 

Se flera looks