Molo är 1 av 3 testvinnare i ett nytt test av PFC-fria produkter


31 av 34 varumärken fallera!

Här på Molo är vi stolta över att tillverka vattenavstötande barnkläder som inte innehåller några spår av PFC-er (t.ex. PFOS och PFOA). För bara en vecka sedan gjorde Norska institutet för vattenforskning (NIVA) en oberoende studie i Norge där de testade mängden perfluorerade ämnen och andra föroreningar/PFC-er i barn- och bebiskläder, och vi är stolta över att kunna berätta att Molo var en av de tre tydliga vinnarna i testet. 

 

Vår PFC-fria overall Pyxis jämfördes med 34 andra overaller, vantar och babyprodukter från andra märken.  Det Norska institutet för vattenforskning upptäckte tyvärr att 31 av 34 produkter innehåll föroreningar.

Molo Best In Test PFC-fria 

“Att producera barnkläder utan skadliga ämnen är en grundpelare för oss på Molo, och vi är så glada över att se att vårt hårda arbete betalar sig”, berättar VD Rikke Jepsen.

 

Varför ska vi bry oss?

Enligt Norges största miljöorganisation, Framtiden i våra händer - FIOH - är perfluorerade ämnen och andra föroreningar enormt skadliga för miljön, och kan innebära risker för arbetare i lågkostnadsländer.

 

På Molo tar vi det på största allvar. Därför behandlar vi textilier med en fluorfri metod som garanterar att våra vattenavstötande kläder hålls fria från skadliga ämnen, så att vi skyddar både våra barn och miljön.

 

Läs mer om testet här.

 

 

 

Se flera looks