Vanliga frågor


Beställning


Kan jag lägga till en produkt till min beställning?

När en order först är lagd, kan vi tyvärr inte lägga till en produkt. Vi måste därför be dig att lägga en ny order på det du önskar. 


Produkten jag önskar är utsåld, kan jag hitta den hos andra?

I vår webbshop kan du hitta en översikt över vilka återförsäljare som har köpt in produkten som du söker, men Molo kan inte garantera att den önskade produkten, fortfarande finns på lager hos återförsäljaren.


Leverans


Hur lång tid tar det innan jag får min leverans? 

Din beställning blir skickad från vårt lager inom 24 timmar på helgfria vardagar. Ditt paket skickas med Posten och normal leveranstid med Posten är ca. 1-3 helgfria vardagar. Leveranstiden kan i några tillfällen ta något längre tid, beroende på vart i landet man bor. Alla paket blir skickade till ett postombud.

Uppstår det en försening hos vår logistikpartner, kan Molo inte ta ansvar för detta och vi reserverar oss för evt. lagerfel, tryckfel samt evt. längre leveranstid vid kampanj- och reaperioder.


Jag har inte fått min beställning, vad gör jag? 

När din beställning blir skickad från oss, skickar vi samtidigt ett mail till dig med paketets kollinummer. Vänligen kontrollera vart paketet befinner sig med hjälp av kollinumret på transportörens hemsida. Vi ber dig kontakta vår kundservice om det går mer än angivet antal transportdagar eller om du inte kan spåra paketet.

Vad gör jag om det saknas en produkt?

Vi ber dig kontakta vår kundservice omgående om du saknar en produkt, så att vi snabbt kan undersöka det och hjälpa dig.


Kan jag handla momsfritt från ett land utanför EU och få det levererat till Sverige? 

Nej, det är inte möjligt, eftersom det inte är lagligt att leverera momsfria produkter i Sverige.


Jag behöver ändra min leveransadress, hur gör jag?

För att få veta om det är möjligt att ändra leveransadress, ber vi dig kontakta vår kundservice omgående per telefon. Vår kundservice kommer att ge dig besked om det är möjligt eller inte.


Frakt


Vad kostar frakten?

Du har fri frakt vid köp av ordervärde över 500 SEK inkl. moms. För ordervärde under 500 SEK tillkommer det en fraktkostnad på 39 kr. 

Med vilken logistikpartner kommer paketen?

Alla beställningar skickas med Posten och levereras till närmaste postombud.


Kan jag spåra min beställning? 

Ja, du kan spåra din beställning. Så fort din beställning blir skickad från vårt lager, skickar vi samtidigt ett mail till dig med paketets kollinummer. Vänligen kontrollera vart paketet befinner sig med hjälp av kollinumret på transportörens hemsida. Vi ber dig kontakta vår kundservice om det går mer än angivet antal transportdagar eller om du inte kan spåra paketet.


Betalning


Hur fungerar betalning med kreditkort?

I kassan kan du välja följande kreditkort att betala med: Visakort, Mastercard, AMEX, JCB och Diners.

För att erbjuda extra säkerhet har vi valt att installera 3Dsecure (Verified by Visa, MasterCard SecureCode). Detta för att du som kund ska känna dig extra trygg. Det betyder att du måste ha aktiverat en extra säkerhetskod till ditt kreditkort för att kunna avsluta ditt köp i kassan, när du väljer Visa och Mastercard. Din bank kan hjälpa dig om du inte vet hur du ska få det aktiverat till ditt kort.

Vid avslutat köp blir beloppet först reserverat på kortet, men pengarna dras först när vi skickat ordern.

Din betalning går igenom vår kortbetalningspartner ePay som är auktoriserade med PCI DSS certifiering, vilket betyder att dina kortupplysningar alltid överförs och lagras i en säkrad krypterad form.

Molo tar ingen avgift vid användande av kortbetalning vid köp.


Kan jag vara trygg när jag handlar hos er?

molo.se är godkända hos Trygg E-handel och uppfyller därmed lagkraven inom E-handeln.

Vi följer:

-Marknadsföringslagen

-E-handelslagen

-Konsumentköplagen/ARN

-Lagen om distansavtal

-Personuppgiftslagen

-Distans- och hemförsäljningslagen

-Särskilda handelslagar och förordningar


Kan jag få kredit?

Ja, i kassan kan du välja Klarna faktura som betalning, men bara om du beställer via en dator.

När du handlar via Klarna behöver du inte upplysa dina kortuppgifter och du betalar alltid efter att du har fått hem dina produkter. I kassan väljer om du vill ha 14 dagars kredit eller om du vill ha delbetalning. Klarna gör en kreditprövning vid varje köptillfälle. Läs mer om Klarnas villkor i kassan.

Kan jag betala med PayPal?
Nej, vi erbjuder inte betalning via PayPal.

Returnering


Hur lång returrätt har jag?

Önskar du returnera något till Molo, har du 30 dagars ångerrätt. 30 dagars ångerrätt gäller också reavaror. Ångerrätten börjar gälla från den dag du tar emot produkten. Vi ber dig ångra köpet på ångerblanketten samt skicka tillbaka produkten till oss. 

Kan du inte hitta din ångerblankett, kan du ladda ner den här:

Ladda ner ångerblankett


Kan jag få pengarna tillbaka för den vara jag vill returnera?  

Ja, du får alltid pengarna tillbaka för det du skickar tillbaka till Molo, under förutsättning at den vara som returneras är oanvänd, i oskadat skick och har alla ettiketter kvar. Du är givetvis välkommen att prova produkten.

Har du valt Klarna som betalningssätt, kommer Klarna att återbetala dig inom 14 dagar eller evt. justera din faktura, beroende på om fakturan är betald eller inte. Meddela gärna Klarna om din retur, så slipper du betala för det du returnerar. Klarnas telefonnummer är: 08- 120 120 10.


Ska jag betala returfrakt vid returnering? 

Vid retur till molo.se är det gratis för dig att använda vår förbetalda returetikett som medföljer din beställning. Önskar du att göra ytterligare en retur från samma beställning, betalar du själv för returfrakten.

Kan du inte hitta din ångerblankett, kan du ladda ner den här:

Ladda ner ångerblankett

Vänligen lämna in paketet hos närmaste postombud.


Hur får jag mina pengar tillbaka vid returnering? 

Om du betalat med kort, sätts pengarna tillbaka på ditt kort inom 5 bankdagar efter at vi har mottagit din retur, beroende på hanteringstid hos din bank. 

Har du valt Klarna som betalningssätt, kommer Klarna att återbetala dig inom 14 dagar eller evt. justera din faktura, beroende på om fakturan är betald eller inte. Meddela gärna Klarna om din retur, så slipper du betala för det du returnerar. Klarnas telefonnummer är: 08- 120 120 10.


Jag har fått felaktigt belopp återbetalt, vad ska jag göra? 

Upplever du att du har fått återbetalt felaktigt belopp, ber vi dig kontakta vår kundservice fortast möjligt, så att de kan hjälpa dig i ärendet.


Kan jag byta min produkt till annan storlek eller modell? 

Önskar du ny storlek/färg eller ny produkt, rekommenderar vi dig att lägga en ny order i vår webbshop. Detta för att du ska få en snabb leverans och för att produkten ska reserveras till dig. Vi ber dig därefter att skicka tillbaka den produkt du inte önskar, så återbetalar vi dig för den.

Har du valt Klarna som betalningssätt, rekommenderar vi att du kontaktar Klarna och informerar dem om din retur, så slipper du betala för det du returnerar. Klarnas telefonnummer är: 08- 120 120 10.


Ska jag betala för frakt igen vid byte av vara? 

Nej, det er gratis at få tillsänt en ombytt vara. Önskar du att göra ytterligare en retur från samma beställning, betalar du själv för returfrakten.

Var kan jag hitta min retursedel? 

Du hittar din retursedel tillsammans med din beställning. Vi ber dig fylla i den och bifoga den med returen.

Kan du inte hitta din ångerblankett, kan du ladda ner den här:

Ladda ner ångerblankett

Vänligen skicka din retur till vår firma adress. Molo hämtar inte ut din retur hos ett postombud eller andra former för serviceombud.