Cirkeln har slutits
En viktig del av Molos hållbara resa är ansvarsfull produktion av kläder i material som är bättre för vår planet, såsom återvunna fibrer. Molo använder certifierade material av nylon- och polyester tillverkade av återvunnet garn som minskar avfall från deponier, genom att återanvända dem i hållbara plagg i kollektionerna. Genom att omvandla avfall till nya resurser återanvänder vi material och ger dem ett nytt liv.
Materialen
Återvunnen polyester är gjort av återvunnet avfall, ofta plastflaskor, avledda från deponier. Produktionen av återvunnen polyester kräver mindre energi än för nya fibrer och genererar färre koldioxidutsläpp. Återvunna nylonfibrer är huvudsakligen gjorda av gamla fiskenät, vilket är ett utmärkt sätt att minska mängden nät och andra typer av avfall, som till exempel gamla nylonmattor, strumpbyxor och strumpor som annars hamnar i våra hav. Precis som med återvunnen polyester innebär processen att avfallet avleds från deponier, vilket kräver mycket mindre energi, vatten och fossila bränslen och genererar färre koldioxidutsläpp.
Hur vet jag om en produkt innehåller återvunna fibrer?
Du hittar vårt urval av produkter som är tillverkade av eller innehåller återvunna fibrer genom att leta efter den återvunna logotypen i det högra hörnet av en produktbild. Den återvunna logotypen visas också på hängetiketterna på alla Molo-produkter som innehåller återvunna fibrer.
Hur kan jag bidra?
Även om återvunnen polyester är ett bra och hållbart alternativ till nya material, kommer det fortfarande att produceras mikroplastfibrer vid tvätt. Vid tvätt släpps mikroplastpartiklar från syntetiska textilier, som hamnar i floder och hav.

Du kan förhindra detta hemma genom att tvätta kläder gjorda av syntetiska material i speciella tygpåsar. Den självrensande tygpåsen är tillverkad av ett specialdesignat mikrofiltermaterial som samlar mikroplasten i tvätten. Det är bara att samla fibrerna från påsen efteråt och kasta dem på rätt sätt.